Harrastamisen Pyhäjärven malli (5.-9.-luokkalaiset)

Tapahtuma-aika

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Pyhäjärvi on mukana Harrastamisen Suomen mallissa tarjoamalla peruskoululaisille yhteensä 20 uutta vapaa-ajan kerhoa. Harrastustarjonta valitaan vuosittain lasten ja nuorten toiveiden perusteella. Koulukyydit ovat normaalisti oppilaiden käytettävissä, mikäli aikataulut sopivat yhteen kerhojen kanssa. Tutustu kevään kerhotarjontaan ja ilmoittaudu mukaan sähköisellä lomakkeella tiistaina 2.1.2024 klo 8.00 alkaen. Huom. myös syksyn kerholaisten tulee ilmoittautua uudelleen kevätkauden ryhmiin. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa mukaan harrastusryhmiimme! Kerhot käynnistyvät ma 8.1. alkaen.

5.-9.-luokkalaisten kerhotarjonta


Vikusten nuokkari (5.-6.lk) maanantaisin klo 14.00-16.00 Nuorisotiloilla (Asematie 4).

Viides- ja kuudesluokkalaisten oma Nuokkari-iltapäivä. Mukavaa yhdessäoloa, pelailua ja vapaata oleskelua. Tarjolla pientä välipalaa. Vikusten nuokkariin ei tarvitse ilmoittautua. Ohjaajina toimivat Pyhäjärven kaupungin nuoriso-ohjaajat.


Nuorten kuntosalivuorot (7.-9.lk) maanantaisin klo 15.00-17.00 & torstaisin klo 14.00-17.00 uimahallin kuntosalilla. 

Nuorten kuntosalivuorot ovat maksuttomia kaikille yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille. Alakoululaisia emme turvallisuussyistä päästä vuorolle. Nuorten kuntosalivuoroille ei tarvitse ilmoittautua.


Keilakerho (5.-9.lk) tiistaisin klo 15.00-16.00 Pyhäjärven keilahallilla. 

Tämä kerho on suunnattu kaikille keilauksesta kiinnostuneille 5.-9. luokkalaisille. Kerhon ohjaajana toimii Pirjo Niskanen. 


Esports-valmennus (7.-9.lk) tiistaisin klo 17.00-18.00, online. 

Esports-valmennus on tarkoitettu elektronisesta urheilusta ja videopelaamisesta kiinnostuneille nuorille. Valmennus on tarkoitettu 7.-9. luokkalaisille, eikä sinulla tarvitse olla e-urheilusta aiempaa kokemusta. Valmennus on verkossa eli onlinessa, joten jokainen osallistuu valmennukseen kotoa omilla laitteilla. Valmennuksessa kehitetään oma pelinsisäistä strategiaa, kommunikointia ja pelimekaniikkaa. Ohjaajana toimii Tommi Ranta-Eskola. 

 

Junior Lifesaver (5.-9.lk) keskiviikkoisin klo 15.00-16.00 uimahallilla.

Junior Lifesaver –kerhossa harjoitellaan pelastautumista ja toisen pelastamista oikeilla välineillä ja oikeilla tekniikoilla. Tavoitteena on oppia turvallista vesillä liikkumista ja tilanteiden ennakointia.  Pelastusharjoitusten ohella tähdätään myös hyvään uimataitoon ja kestävyyteen. Kerhossa liikutaan vedessä monipuolisesti ja omia taitoja kartuttaen. Kerhoon osallistuvien tulee pystyä uimaan 25 m yhtäjaksoisesti. Kerhon ohjaajana toimii Sinna Kouvalainen.


Minecraft-kerho (4.-6.lk) keskiviikkoisin klo 16.00-17.00, online.

Minecraft-kerhossa rakennamme yhdessä ryhmän toiveiden mukaisesti erilaisia rakennelmia. Olemme hankkineet mm. uuden survival serverin, johon on rakennettu hieno kaupunki, jossa voi seikkailla. Survival pelaamisen lisäksi tutustumme Hypixelin minipeleihin, kuten Bedwars. Leikimme myös kerhossa perinneleikkejä esim. piilosta. Minecraft toteutetaan etänä harrastajan omilla laitteistoilla. Kerhon toteuttajana UNI Gaming.

Laitevaatimukset:
Tietokone + headset
Peli: Minecraft Java versio
Keskustelu: Discord

 

Nuorten ohjattu voimaharjoittelu (5.-9lk.) torstaisin klo 14.00-15.00 uimahallin kuntosalilla. 

Tämä treeniryhmä on suunnattu juuri sinulle, iältäsi alle 18-vuotias nuori, joka haluaa aloittaa kuntosaliharjoittelun. Jos tavoitteenasi on kasvattaa voimaa, muokata kehoa tai pelkästään kohottaa lihaskuntoa, näytän, miten se tehdään. Ryhmän ohjaajana toimii Marko Pehkonen. 


Salibandy (5.-9.lk) torstaisin klo 16.00-17.00 Keskuskoululla. 

Salibandykerhossa tutustutaan salibandyn sääntöihin, tehdään tekniikkaharjoituksia ja tietysti pelataan. Mikäli omistat mailan, suojalasit ja vaaleapohjaiset sisäpelikengät, voit pakata ne mukaasi. Juomapullo on hyvä olla myös mukana. Tarvittaessa saat välineet käyttöösi myös paikan päältä.  Kerhon ohjaajana toimii Jaakko Lehtimäki.  

 

Moottorikerho (5.-9.lk) perjantaisin klo 13.30-15.00 Keskuskoulun tallissa.

Oletko kiinnostunut koneista, moottoreista sekä kulkuneuvoista (polkupyörät, mopot, mönkijät) ja haluat oppia kunnostamaan/huoltamaan niitä? Siinä tapauksessa toivotamme sinut tervetulleeksi moottorikerhoon. Kerhossa tutustutaan työkaluihin, paneudutaan työturvallisuuteen sekä kunnostetaan ohjatusti koneita ja laitteita. Kerhon yhtenä tavoitteena on kunnostaa ja tuunata vuoden aikana jokin isompi projekti (mopo tms.). Tarjolla on myös pientä purtavaa. Ohjaajana toimii Juha Estola. 

 

Perjantai-talli (5.-6.lk) perjantaisin klo 14.00-15.30 Kissankulman ponit, Valkamantie 39.

Ryhmä I (15.3.-19.4.2024) on tarkoitettu heille, joilla on jo kokemusta hevosten kanssa työskentelystä ja talliympäristöstä. 

Ryhmä II (26.4.-24.5.2024) on tarkoitettu lajin uusille harrastajille, joilla ei ole vielä kokemusta hevosten käsittelystä ja tallitöistä. 

Jokaisella kerhokerralla on oma teema, joka sisältää toiminnallista tekemistä hevosten kanssa sekä talliympäristössä. Kerhossa opetellaan hevosten turvallista käsittelyä, perushoitotoimenpiteitä, varustamista sekä tehdään harjoituksia taluttaen ja ohjasajaen. Kerholainen saa myös ratsastuskokeilun. Lisäksi kerhossa tarjotaan välipala kerholaisille. Tarjoamme maksuttoman linja-autokyydin hevostallille. Linja-auto noutaa kerholaiset Keskuskoulun pysäkiltä klo 13.30. Kerho päättyy tallille, josta huoltajat hakevat lapsen klo 15.30. Toiminnassa on mukana kaksi ohjaajaa.   


X-treme -ryhmä (5.-9.lk) perjantaisin klo 14.30-16.00. 

X-treme -liikuntaryhmään ovat tervetulleita kaikki seikkailunhaluiset, jotka ovat kiinnostuneita haastamaan itseään hieman erilaisissa liikuntalajeissa. Tutustumme tunneilla mm. parkouriin, kiipeilyyn, crossfitiin ja eri kamppailulajeihin. Osan tunneista vietämme myös perinteisen liikunnan merkeissä palloillen ja jumpaten. Tuntien suunnittelussa otamme huomioon myös osallistujien toiveet. Ryhmän kokoontumispaikka vaihtelee aktiviteetin mukaan. Ohjaajina toimivat eri lajien ammattilaiset.

Osallistuja ilmoittautuu
Keilakerho (5-9 lk) [0 ei paikkoja jäljellä]
X-treme -kerho (5-9 lk) [0 ei paikkoja jäljellä]
Esports -valmennus (7-9 lk) [6 paikkaa jäljellä]
Junior Lifesaver (5-9 lk) [5 paikkaa jäljellä]
Minecraft (4-6 lk) [3 paikkaa jäljellä]
Nuorten ohjattu voimaharjoittelu (5-9 lk) [9 paikkaa jäljellä]
Salibandykerho (5-9 lk) [2 paikkaa jäljellä]
Moottorikerho (5-9 lk) [2 paikkaa jäljellä]
Perjantai-talli (5-6 lk) Ryhmä I (Kokeneet) [2 paikkaa jäljellä]
Perjantai-talli (5-6 lk) Ryhmä II (Aloittelijat) [7 paikkaa jäljellä]
Osallistujan tiedot
Kuljen koulukyydillä
Lisätietoa ja huomioitavia asioita
Huoltajan Yhteystiedot
Osallistujaa saa kuvata ja kuvia käyttää markkinointimateriaalina ja sosiaalisessa mediassa
Käytämme osallistujan lomakkeella antamia tietoja ainoastaan  ilmoittautumisten hallintaan. Emme välitä tietoja kolmansille osapuolille.